Новини - 39 - Molodo Каталог товарів
Новини - 40 - Molodo

Скільки зберігається бутельована вода

Натуральна питна вода має термін придатності.

Чомусь у більшості людей склалась хибна думка, що у бутельованої води необмежені терміни вживання. Це абсолютно не так. Як і у будь-якого біопродукту, термін придатності води в бутлях залежить від багатьох факторів:

  • рекомендацій постачальника;
  • чистоти додаткового обладнання (помпи або кулера);
  • умов зберігання;
  • якості матеріалу тари;
  • чи відкривався бутель;
  • у відкритому чи закритому стані він експлуатується.

Давайте про все по черзі

На кожному бутлі з сертифікованою питною водою є дані, що підтверджують її якість, а також інформація про термін придатності від постачальника. І останній параметр може різнитися, тому обов'язково звертайте на нього увагу. Зазначені терміни є достовірними за умов дотримання інших рекомендацій.

З бутлями все дуже просто. Постачається вода у двох типах тари:

  • ПЕТ – цей вид 18,9л бутлів зустрічається не часто. Легко пропускає УФ і не полюбляє зайвого нагріву, адже матеріал контактує з водою і при перегріванні може виділяти в неї шкідливі речовини. Термін придатності води в цій тарі не перевищує 12 місяців в закритому стані при дотриманні всіх норм і умов.

  • Полікарбонат (PC) – найпоширеніший і популярний вид тари для доставки питної води. Міцний матеріал, який переносить високі температури та не взаємодіє з водою. У такому закритому бутлі вода спокійно може зберігатися протягом року при дотриманні всіх норм.

А тепер розберімося з умовами, що продовжать термін зберігання бутельованої води, збережуть її користь і ваше здоров'я.

Новини - 56 - Molodo

Термін зберігання бутельованої води у відкритій і закритій тарі

Ці два параметри мають абсолютно різні терміни споживання. Якщо в закритій тарі вода може бути придатною для пиття до одного року, то у відкритих умовах термін скорочується до певної кількості днів. У великій 18,9л відкритій тарі термін зберігання становить не більше 14-ти днів. І тут хотілося б загострити увагу на такому обладнанні як кулер. Багато хто думає, що тара, що встановлена ​​в кулер, є закритою, а значить, може зберігатися стільки ж, скільки й вода в закритому бутлі – це велика помилка. Термін придатності бутельованої води після відкриття та встановлення на кулер відноситься до 14-ти денного терміну зберігання. Щоб вода в кулері залишалася свіжою протягом тривалого часу, необхідно не менше ніж 2 рази на рік проводити його очищення та дезінфекцію.

Щоб зберегти всі необхідні елементи й корисні властивості питної води, потрібно дотримуватися досить простих, але дуже важливих правил:

  • оптимальна температура зберігання від 0 ° С до 25 ° С;
  • не зберігати бутлі поблизу батарей і нагрівальних елементів;
  • категорично заборонено тримати бутлі під прямими сонячними променями тривалий час;
  • бажано зберігати тару з водою в провітрюваних та світлих приміщеннях;
  • використовуйте додаткове обладнання (кулери, помпи), що пройшло передпродажну підготовку і санітарну обробку;
  • стежте за чистотою додаткових аксесуарів. При появі неприємного запаху, слизу або швидкого псування води проведіть дезінфекцію або замініть обладнання.

Правильне зберігання бутельованої води збереже її якість і корисні властивості. Дотримуючись простих правил і умов, вона буде підтримувати ваше здоров'я.

Новини - 57 - Molodo
Новини - 75 - Molodo

Швидке замовлення води

Вкажіть контактну інформацію — оператор call-центру передзвонить вам щоб уточнити деталі замовлення

Ваше ім’я

Номер телефону