Новини - 39 - Molodo Каталог товарів
Новини - 40 - Molodo

10 порад: як випити потрібний обєм води

Про те, що потрібно пити багато води, чув кожен. Це головна порада на всі випадки життя. Водний баланс дійсно важливий. Підтримуючи його в нормі, реально позбутися проблем із травленням і зайвою вагою, поліпшити стан нігтів, шкіри та волосся, зменшити стрес. Поділимося простими, але дієвими рекомендаціями, як вживати воду частіше.

Навіщо пити багато води

Людський організм майже на 70 % складається з H2O. Цей елемент входить до складу всіх клітин і тканин, та має властивість випаровуватися. Якщо не поповнювати його баланс, настає зневоднення. Щоб уникнути неприємних відчуттів і певних хвороб, важливо не забувати вчасно втамовувати спрагу.

Новини - 56 - Molodo

Для цього не підійдуть ані кава, ані чай, ані інші напої зі складним складом. Потрібна тільки чиста вода. Кожен день вона зволожує клітини організму. І створює такий позитивний вплив:

  • заряджає енергією для роботи, активного відпочинку і спорту;

  • налагоджує внутрішні процеси — обмін речовин, клітинну регенерацію та ферментну активність;

  • сприяє засвоєнню корисних компонентів їжі;

  • допомагає видільній системі виводити токсини;

  • прискорює спалювання жиру і зменшує накопичення калорій;

  • збільшує вироблення шлункового соку, завдяки чому навіть важка їжа перетравлюється швидко;

  • створює відчуття ситості, допомагаючи не переїдати;

  • зволожує шкіру і волосся, дає можливість продовжити молодість і зберегти красу;

  • наповнює вологою хрящі та суглоби, не дає їм зношуватися;

  • попереджає стиск кровоносних судин;

  • очищає слизові оболонки;

  • регулює температуру тіла;

  • є профілактикою сечокам’яної хвороби, гіпертонії та інших захворювань.

Вода кожен день дає життєві сили, підтримує прекрасне зовнішній і внутрішній стан, зміцнює здоров’я і сприяє довголіттю. Скільки ж її необхідно?

Півтора-два літри на добу — усереднена рекомендація. Щоб отримати максимальну користь, слід розраховувати порцію індивідуально. Фахівці радять орієнтуватися на масу тіла. На кілограм ваги потрібно від 25 до 35 мл. Добова норма залежить від способу життя, пори року і стану здоров’я.

Як виробити корисну звичку

Ми зібрали десять порад, як легко і з задоволенням навчитися вживати свій об’єм рідини.

1. Пити воду погодинно

Вважається, що правильно робити кілька ковтків приблизно кожні дві години. Це дійсно логічно. Адже рідина випаровується постійно і краще поповнювати її невеликими порціями, ніж осушувати відразу цілий літр.

2. Діяти поступово

Якщо ви завжди вживали питну воду нерегулярно, не можна відразу різко й через силу підвищувати її кількість. Організму це не сподобається і є ризик, що звичка не приживеться. Краще збільшувати порцію поступово, протягом декількох днів. Починати з пари ковтків, потім наливати половину склянки й тільки потім повну.

3. Прив’язати питво до інших дій

Поповнення гідробалансу має стати звичайним щоденним ритуалом. Випивайте по склянці відразу після пробудження, перед сніданком, обідом і вечерею. Перед виходом із дому і відразу після повернення. Запивайте перекуси.

4. Поставити нагадування

Щоби точно не забути, що пора поповнити гідробаланс, користуйтеся спеціальним мобільним додатком: Waterbalance, Водне нагадування, Waterful, Daily Water або іншим. Або просто налаштуйте сповіщення на смартфоні.

5. Тримати питво на виду

Легко забути про щось, якщо цього немає під рукою. На робочому столі завжди має стояти повна склянка, на кухні — запаси на цілий день.

6. Додати яскраві смакові нотки

Лимонний сік, м’ята та інші натуральні добавки покращують смак звичайної води й перетворюють її на вишуканий напій.

7. Брати рідину із собою

Щоб і поза домом пити воду погодинно, беріть її із собою. У продажу багато зручних пляшок невеликого формату в склі та пластику.

8. Вибрати гарний посуд

Симпатичні чашки, оригінальні графини, яскраві термокружки та стильні шейкери піднімають настрій одним своїм виглядом. З них хочеться пити просто так, а не тільки коли здолає спрага.

9. Стежити за своїми відчуттями

Не варто боятися випити більше, якщо хочеться. У спекотні літні дні або після активного тренування спрага відчувається сильніше, це абсолютно нормально. При деяких захворюваннях необхідно скоротити або збільшити добову дозу. Тому важливо стежити за здоров’ям.

10. Купувати хорошу воду

Дуже багато залежить від якості пиття. Натуральна столова мінеральна вода, збагачена цінними мінералами — відмінний варіант на кожен день. У такої тонший і приємніший смак, абсолютно немає ніякого запаху. Від неї не залишається осаду на посуді. Такий продукт не шкодить здоров’ю, а навпаки — зміцнює його.

Природні мінеральні напої — найкращий вибір для дітей та дорослих. Вони відразу ж втамовують спрагу. Така вода кожен день заряджає бадьорістю й гарним настроєм.

Новини - 57 - Molodo
Новини - 75 - Molodo

Швидке замовлення води

Вкажіть контактну інформацію — оператор call-центру передзвонить вам щоб уточнити деталі замовлення

Ваше ім’я

Номер телефону