Новини - 39 - Molodo Каталог товарів
Новини - 40 - Molodo

Про користь води

Що про користь води говорить наука

Організм людини не може існувати без води. Вона є найважливішою речовиною для всього живого на планеті й покриває понад 70% її площі. Приблизно на стільки ж із води складається тіло людини. Однак волога має властивість випаровуватися. Її нестача в організмі стає причиною зневоднення.

У цьому стані живі істоти не можуть нормально функціонувати. Життєва активність знижується, робота органів і систем порушується. Якщо вчасно не поповнити баланс рідини, наслідки стають незворотними: рослини в’януть і засихають, тварини й люди хворіють.

Але повне зневоднення — крайність, до якої доходить рідко. Якщо людина випиває пару склянок рідини в день, не піддається надмірним фізичним навантаженням і не перебуває цілий день на спеці, вона відчуває себе цілком нормально. А для відмінного самопочуття й гарного настрою потрібно випивати не менше й не більше своєї денної норми. Ця норма індивідуальна. У середньому потрібно 30 мл води на кілограм ваги.

Якщо користь води очевидна, як щодо інших напоїв? Чай, кава, соки й газована вода теж містять в основі воду. Чи означає це, що вони теж необхідні організму? На це питання і вчені, і медики, і фахівці з харчування відповідають одностайно: повноцінно відновлювати водний баланс здатна тільки чиста вода. Користь свіжих соків в іншому — вони насичують організм вітамінами.

Натуральні чаї й чорна кава теж не шкодять, якщо вживати їх у міру. Вони бадьорять або, навпаки, заспокоюють, як трав’яний збір, підвищують імунітет і допомагають боротися з простудними захворюваннями. Але пити їх, щоби втамувати спрагу, не варто. Можна отримати лише нетривалий результат, а потім пити захочеться ще сильніше.

А вживати для втамування спраги молочні коктейлі, солодкі газовані та інші напої з великою кількістю цукру не просто марно, а ще і шкідливо для здоров’я. Це ж стосується алкоголю. У великих кількостях він спричиняє сильне зневоднення. І тільки чиста джерельна або мінеральна вода на 100% відновлює гідробаланс і допомагає відчувати себе краще.

У чому користь води для організму

Люди часто звикають запивати їжу чим завгодно, крім чистої води, і навіть не помічають постійної легкої спраги. Не завжди відразу помітні й негативні наслідки для організму.

Новини - 56 - Molodo

До чого призводить низький водний баланс:

  • нестача енергії;
  • низька працездатність;
  • проблеми із концентрацією уваги;
  • перевтома;
  • сухість шкіри та волосся;
  • ламкість нігтів;
  • передчасне старіння;
  • повільний метаболізм;
  • розлади травлення;
  • хронічні болі в суглобах;
  • мігрені;
  • набряки.

Усе це наслідки порушення гідробалансу. Дієтологи рекомендують починати кожен ранок зі склянки очищеної або мінералізованої води.

У чому користь води для організму:

  1. Енергія

    Основна користь води в тому, що вона дає достатньо енергії. Не тільки для роботи та спорту, але і для всіх внутрішніх процесів: регенерації, обміну речовин, клітинної та ферментної активності. Коли ці процеси протікають нормально, організму легко протистояти хворобам, стресам і навіть старінню.
     
  2. Насичення поживними речовинами

    Разом із кровотоком рідина циркулює організмом, допомагаючи незамінним мікроелементам (вітамінам, мінералам, амінокислотам) потрапляти в органи та тканини. Завдяки чому корисні компоненти їжі краще засвоюються.
     
  3. Очищення

    Якщо в організм потрапили токсини й інші шкідливі речовини, видільна система намагається відразу ж вивести їх разом із потом і сечею. Для їх вироблення необхідно пити воду в достатній кількості.
     
  4. Схуднення

    Користь води полягає і в її ролі для метаболізму. Зниження водного балансу сповільнює обмін речовин. Калорії спалюються не так ефективно, і зайва вага зростає. Щоби схуднути, необхідно пити не менше ніж півтора літра води не тільки в спортзалі, але і протягом усього дня. Якщо вчасно не поповнювати запаси рідини після активного тренування, важко домогтися будь-якого результату.

    Вода містить нуль калорій, тому ніяк не впливає на набір ваги. Але може наповнити шлунок і створити відчуття ситості. Щоби з’їдати менше, перед їжею варто випивати склянку води.
     
  5. Краса й молодість

    Не можна заперечувати й користь води для зовнішності. Зневоднення клітин призводить до ранніх вікових змін: сухої тьмяної шкіри, зморшок, пігментних плям. Погано виглядає і волосся, воно стає ламким, втрачає здоровий блиск. Перш ніж купувати вітамінні комплекси, варто переконатися, що організм отримує достатню кількість рідини.
     
  6. Хороше травлення

    Дефіцит вологи порушує вироблення шлункового соку. І шлунку важче перетравлювати навіть легку їжу. Через що виникають здуття, діарея та інші неприємні симптоми. Твердження, що їжу не можна запивати — усього лише міф. Якщо під час обіду захотілося пити, можна й навіть необхідно втамувати спрагу. Але тільки мінеральною столовою водою.
     
  7. Міцне здоров’я

    Сечокам’яна хвороба, підвищений артеріальний тиск, суглобові й головні болі — порушення гідробалансу провокує подібні симптоми й підсилює наявні проблеми. Користь води в тому, що вона зволожує хрящі та суглоби, попереджає їх зношування. Не дає судинам стискатися і спричиняти больові відчуття. Змиває токсини зі слизових оболонок.

І це далеко не всі корисні властивості води. Звичка пити її кожен день замість чаю або соку допоможе довше залишатися здоровим, молодим і повним сил.

Новини - 57 - Molodo
Новини - 75 - Molodo

Швидке замовлення води

Вкажіть контактну інформацію — оператор call-центру передзвонить вам щоб уточнити деталі замовлення

Ваше ім’я

Номер телефону